Välkommen till Bastuvikens Naturturism Upplev friheten!

Startsida

Våra favoritsvampar är: Gul Kantarell(Juli-oktober), Karljohansvamp och björksopp m fl (Augusti-Oktober), Taggsvampar (september-oktober), Trattkantarell(Oktober-november)

  • Säsong: Jui - november
  • Tidsåtgång: Ca 6-8 timmar
  • Pris: Grundarrangemang: 2.000 kr + 100 kr per person
  • Exempel: Vid 10 personer 300 kr per person

 

<< Tillbaka till sidan Upplevelser

Svampguidning med smakupplevelser

Bastuvikens naturturism arrangerar upplevelser som ger minnen för livet.

De flesta tänker på svamp som god smakförhöjare i grytor, soppor, pajer och på omeletten. Följ med oss en dag i skogen så blir det inte bara ett härligt naturäventyr utan även en smakupplevelse och ni får med er goda svampar hem till vinterns härliga svamprätter.

Vi beger oss ut strax efter ljusningen. Efter någon timma blir det paus och vi vi bjuder på kaffe med svampsmörgås. Svampar växer nästan överallt men plockas ofta bort av ortsbefolkningen vid vägar och stigar. Därför plockar vi mest svamp i stiglöst land. Mitt på dagen är det dags för en längre paus, där en sjöns blänker vackert i skogen.

Vi tänder en lägereld, grillar korv och och lagar en god svampsoppa eller svampomelett. Denna stund är dagens höjdpunkt. Med förnyade krafter plockar vi svamp tills vi inte orkar mer eller mörkret faller. Under dagens svamplockning visar vi hur man tillagar, rensar, förväller, torkar eller fryser in svampen på bästa sätt.

www.bastuvikensnaturturism.se