Välkommen till Bastuvikens Naturturism Upplev friheten!

Startsida

  • Säsong: november, december, januari, februari, mars
  • Antal deltagare: 4-12
  • Tidåtgång: Ca 48 timmar
  • Pris: Kontakta oss för information om pris

 

 

 

 

 

<< Tillbaka till sidan Upplevelser

Vildmarksövernattning Fire and Ice

Bastuvikens naturturism arrangerar upplevelser som ger minnen för livet.

Vi älskar att vara i naturen om vintern. Vi gör upp stora eldar, bygger vildmarksbastu, lagar god mat och njuter av friden. På vintern delar vi bara naturen med djuren.

Med två erfarna guider och beprövad utrustning följer ni med ut på en tvånätters vildmarksupplevelse i väglöst land. Ni får uppleva något som många bara drömmer om.

Första dagen; Mitt på dagen vandrar vi några kilometer och bygger sedan med guidehjälp en tältkåta vid en vacker stilla plats. Vi samlar ved för nattens behov. Inne i kåtan bäddar vi i ordning var sin sovplats tänder eld lagar god mat, pratar, eldar och myser några timmar, innan det blir dags att krypa ned i den varma sovsäcken.

Andra dagen; På dagordningen står elda, bygga vildmarksbastu och laga läcker mat. Det finns gott om tid till annat för den som så vill. En lång guidad promenad tyst vinterskog, några timmars isfiske eller enbart sitta vid djungelteven (elden) och meditera. Utomhusaktiviten dag två avslutas alltid i skymningen med bastubad och ett dopp, för den som vågar. Rena och med en handduk runt midjan går vi till tältkåtan där en skönt värmande eld brinner och enda uppgiften som återstår är att ha det ännu mysigare än föregående kväll.

Tredje dagen; Så underbart att ligga i sovsäcken och långsamt vakna i tätkåta ute i skogen. I den takt som känns bra får vi fart på elden, gör frukost, äter och småparatar avspänt så där som man gör efter ett par dagar i skogen. Mätta, utsövda och avspända packar vi, river lägret och gör oss klara att ta oss tillbaks till utgångspunkten.

www.bastuvikensnaturturism.se